Blog - DANCE SCHOOL GRIVAS

Καλή σεζόν με υγεία!

📌Από Δευτέρα 31 Αυγούστου ανοίγουμε και σας περιμένουμε για να περάσουμε παρέα άλλη μια όμορφη, χορευτική και δημιουργική χρονιά!
Η σχολή μας θα είναι ανοιχτά καθημερινά 11:00-14:00 & 18:00-21:30 για πληροφορίες και εγγραφές!
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας κλείστε ραντεβού στο
☎️ 210-2929296
Ευχόμαστε μια όμορφη σεζόν με υγεία!!! ❤️

Καλές γιορτές με υγεία!

Σας ενημερώνουμε ότι η σχολή μας θα παραμείνει κλειστή λόγω εορτών από 24 Δεκεμβρίου έως και 2 Ιανουαρίου.
Σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία!!!

Να γιατί ο χορός είναι μια μεγάλη επένδυση…!

Από έναν γονέα που το παιδί του κάνει χορό…..

Ένας από τους φίλους μου με ρώτησε “Γιατί πληρώνεις τόσα χρήματα και ξοδεύεις τόσο πολύ χρόνο να τρέχεις γύρω από το παιδί σου να χορέψει;” Λοιπόν έχω να ομολογήσω αυτό:
-Δεν πληρώνω για τα μαθήματα χορού του παιδιού μου … ή για τα παπούτσια χορού …ή για τα κοστούμια του..

-Εάν δεν πληρώνεις για το χορό και όλα τα άλλα …,τότε τι πληρώνεις με ρωτάει ξανά ο φίλος μου ;

– Πληρώνω για εκείνες τις στιγμές, που το παιδί μου είναι τόσο κουρασμένο και αισθάνεται σαν να το εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του, αλλά δεν το κάνει ……

– Πληρώνω για την ευκαιρία που έχει το παιδί μου να κάνει φίλους που μπορεί να καταλήξουν σε δια βίου φιλίες…..

– Πληρώνω για την ευκαιρία αυτή του παιδιού μου να μπορεί να έχει εκπληκτικούς εκπαιδευτές που θα του διδάξουν ότι ο χορός δεν είναι μόνο κίνηση αλλά η ίδια η ζωή……..

– Πληρώνω για να μάθει το παιδί μου να είναι πειθαρχημένο…..

– Πληρώνω για να μάθει το παιδί μου ,να αναλάβει τη φροντίδα του σώματός του……

– Πληρώνω για να μάθουν στο παιδί μου να συνεργάζεται με τους άλλους να είναι υπερήφανο, υποστηρικτικό και να έχει σεβασμό στα μέλη της ομάδας…….

– Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει να διαχειρίζεται την απογοήτευση, όταν δεν πάρει αυτό το αποτέλεσμα που ήλπιζε….
– Πληρώνω για το παιδί μου να μάθει όταν πέφτει κατά τη διάρκεια μιας κίνησης που είχε σε αυτήν ασκηθεί χίλιες φορές, να εξακολουθεί να σηκώνεται και είναι αποφασισμένο να κάνει το καλύτερο την επόμενη φορά …

– Πληρώνω για να μάθει το παιδί μου να προσπαθεί και να πετυχαίνει τους στόχους του…..

– Πληρώνω για να μάθει το παιδί μου ότι παίρνει ώρες… και ώρες… πολλές ώρες .. σκληρής δουλειάς και πρακτικής για την δημιουργία ενός πρωταθλητή. Μαθαίνει ότι η επιτυχία δεν θα συμβεί σε ένα βράδυ…….

– Πληρώνω για το παιδί μου να μπορεί να είναι στη σχολή χορού, αντί μπροστά από μια οθόνη …….

-Ναι …..πληρώνω για τις ευκαιρίες που παρέχει ο χορός στο παιδί μου, να αναπτύξει τα χαρακτηριστικά που θα το εξυπηρετήσουν πολύ καλά ,σε όλη τη ζωή του και να του δώσει την ευκαιρία να προσφέρει στις ζωές των άλλων.

Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά, είναι τόσα τα οφέλη που παίρνει το παιδί μου από τον χορό που αξίζει!!!!! Από ότι έχω δει εδώ και πολλά, πολλά χρόνια, νομίζω ότι είναι μια ΜΕΓΑΛΗ επένδυση!

Γιατί ένας άνδρας πρέπει να ξέρει να χορεύει?

Εδω θα βρείτε 16 ακαταμάχητους λόγους για τους οποίους όλοι οι άντρες πρέπει να μάθουν να χορεύουν!!!
Όλοι οι άντρες , χωρίς καμία εξαίρεση, πρέπει να ξέρουν να χορεύουν.
Στο μεσαίωνα, η εκπαίδευση των ιπποτών θεωρείτο ελλειπής, αν δεν ήξεραν να χορεύουν. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και σήμερα.Και να οι 16 λόγοι:

. Δεν μπορείς να το αποφύγεις, οπότε τουλάχιστον ας είσαι έτοιμος!!

Νομίζεις ότι μπορείς να περάσεις όλη σου τη ζωή χωρίς να χρειαστεί ποτέ να χορέψεις, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να χορέψεις…
Κάποια στιγμή θα πας σε ένα κλαμπ με φίλους. Ή σε ένα πάρτυ. Κι όχι μόνο αυτό. Στη διάρκεια της ζωής σου θα παραστείς σε αμέτρητους γάμους. Θα υπάρχει χορός σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποδεχτείς ότι ο χορός είναι αναπόφευκτος και καλό θα ταν να είσαι έτοιμος.

. Χορεύοντας σε ζευγάρι μαθαίνεις να αλληλεπιδράς με σεβασμό

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο όλοι πρέπει να συμμετέχουμε σε κάποιο είδος ζευγαρωτού χορού. Ο χορός σε ζευγάρι μας μαθαίνει πώς να συμπεριφερόμαστε σωστά σε άτομα του αντίθετου φύλου.
Μαθαίνει στα παιδιά ότι ο χορός μπορεί να είναι διασκεδαστικός χωρίς να είναι σαχλός.
Μαθαίνει ότι είναι εφικτό να χορέψεις με κάποιον, χωρίς να υπάρχει μόνο το κίνητρο του βρίσκω κοπέλα ή χρησιμοποιώ κάποιον μόνο για το βράδυ.

Σε ένα εισαγωγικό μάθημα, εξηγώ στους καβαλιέρους πάντα πως πρέπει να ζητήσουν μια κοπέλα για χορό. Μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά η εμπειρία μου έχει δείξει ότι δεν είναι. Αυτό που λέω στους καβαλιέρους είναι:
Α. Περπάτα προς το μέρος της με σιγουριά
Β. Χαμογέλα
Γ. Ζήτα από την κοπέλα να χορέψει μαζί σου τον επόμενο χορό
Δ. Άπλωσε το χέρι σου και οδήγησε την κοπέλα στην πίστα
Ε. Χόρεψε!
Ζ. Ευχαρίστησέ τη για το χορό
Η. Συνόδευσε την κοπέλα εκτός πίστας

. Μαθαίνοντας χορό, μαθαίνεις να ηγείσαι

Σαν άντρας, μέρος του να μάθεις να χορεύεις με ντάμα, απαιτεί να μάθεις να οδηγείς τη ντάμα. Αν έχεις χορέψει με ντάμα στο παρελθόν, γνωρίζεις ότι η καθοδήγηση μπορεί να είναι περίπλοκη. Υπάρχει μια πολύ ουσιαστική διαφορά μεταξύ του καθοδηγώ και του κυριαρχώ.
Όταν κάποιος καθοδηγεί, το κάνει με δύναμη, αλλά και με ευγένεια! Με σιγουριά, αλλά όχι με υποταγή! Απαιτεί ο άντρας να παίρνει αποφάσεις, να είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις του και στη συνέχεια να καλεί τη ντάμα να τον συνοδεύσει.

. Βοηθά να χτιστεί η αυτοπεποίθηση

Όταν μάθεις να χορεύεις, νιώθεις άνετα μέσα στο σώμα σου και κουνιέσαι με τη μουσική, η αυτοπεποίθησή σου ανεβαίνει, τόσο εντός, όσο και εκτός πίστας.

. Αυξάνει το πόσο απολαμβάνεις τη μουσική

Το να μάθεις να χορεύεις σε βοηθάει να αναγνωρίσεις τη μουσική που σχετίζεται με το είδος του χορού που μαθαίνεις.

. Μαθαίνεις πολλά για μια κοπέλα από τον τρόπο που χορεύει

Από τη στιγμή που θα νιώσεις άνετα με το χορό, θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι το πώς κινείται και η ντάμα σου πάνω στην πίστα. Από αυτό θα μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα για την προσωπικότητα της ντάμας σου απλά και μόνο από τον τρόπο που χορεύει. Νιώθει άνετα με το να την καθοδηγούν ή αντιστέκεται; Είναι άνετα μαζί σου; Σε εμπιστεύεται; Είναι χαρούμενη ή σφιγμένη; Πως αντιδρά όταν κάνεις κάποιο λάθος; Μετά από μερικούς χορούς θα αρχίσεις να ανακαλύπτεις τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις.

. Γίνεσαι μέρος μιας κοινωνίας

Έχω ταξιδέψει σε διάφορες χώρες, αλλά όπου και να πήγα υπήρχε μια έτοιμη κοινωνία χάρη στο χορό. Σε όποια πόλη κι αν πήγα, υπήρχε πάντα μια χορευτική ομάδα, με την οποία μπορούσα να διασκεδάσω και να κάνω καινούριους φίλους.

. Έχει πλάκα!!

Ο χορός είναι διασκεδαστικός. Αυτό είναι εμφανές όταν βλέπεις άλλους ανθρώπους να χορεύουν.

. Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση

Μαθαίνοντας να χορεύεις, σε βοηθάει να βελτιώσεις το συντονισμό και τον έλεγχο του σώματός σου. Για παράδειγμα, ήξερες ότι ο παγκοσμίου φήμης μάστερ πολεμικών τεχνών Bruce Lee ήταν πρωταθλητής του Chachacha?
Ο χορός είναι μια πολύ καλή αερόβια άσκηση και είναι πολύ πιο διασκεδαστική από το διάδρομο του γυμναστηρίου.

. Σε βοηθάει να ξεπεράσεις τη ντροπή

Στη διάρκεια παρακολούθησης μαθημάτων χορού, θα συναντήσεις ευχάριστους ανθρώπους με τους οποίους θα συναναστραφείς. Καθώς μαθαίνεις τα διάφορα βήματα και γνωρίζεις τους διάφορους ρυθμούς, θα νιώθεις πιο σίγουρος κι αυτό θα τονώσει την αυτοεκτίμησή σου.

. Απελευθερώνει αδρεναλίνη και ενδορφίνες

Σε κάνει να νιώθεις γεμάτος ενέργεια και ενεργοποιεί το καρδιαγγειακό σου σύστημα.

. Μπορείς να χορέψεις σε οποιαδήποτε ηλικία

Δεν υπάρχει «σωστή» στιγμή για να ξεκινήσεις χορό. Είσαι ευπρόσδεκτος να ξεκινήσεις, είτε είσαι νεαρός, είτε είσαι «μιας κάποιας ηλικίας».

. Κάνει καλό στα κόκκαλα και στις αρθρώσεις

Καθώς μεγαλώνεις αρχίζεις να νιώθεις πόνο στις αρθρώσεις. Επίσης μαθαίνεις τι είναι η οστεοπόρωση. Χορεύοντας σε καθημερινή βάση, σε βοηθάει να αναπτύξεις καλούς συνδετικούς ιστούς, πέρα από το ότι αυξάνει την κινητικότητα και τις διατάσεις των μυών. Κι όλα αυτά ενώ γυμνάζεσαι ασφαλώς.

. Κοιμάσαι πιο εύκολα

Το να ξεκουράζεις το σώμα σου είναι εξίσου σημαντικό με το να το γυμνάζεις και να τρέφεσαι σωστά. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι δεν κοιμούνται αρκετά, κυρίως επειδή δεν μπορούν να κοιμηθούν. Η συχνή άσκηση τονώνει το σώμα, σε κάνει να νιώθεις πιο δραστήριος, σε κάνει να γελάς περισσότερο και απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο, που εγγυώνται ένα καλό ύπνο όταν πέφτουμε στο κρεβάτι.

. Λιγότερο στρες

Γρήγορες κινήσεις, στροφές, ακόμα και λάθος βήματα τα αντιμετωπίζεις με γέλιο. Αυτό σε κάνει να χαλαρώσεις και να ξεχάσεις τα προβλήματα και τις έγνοιες σου. Όταν είμαστε υπό την επήρεια του στρες, είμαστε συχνά νευρικοί και καταθλιπτικοί. Αυτό λύνεται με ένα μάθημα χορού, διότι μετά θα είστε ήρεμοι και χαρούμενοι.

. Οι γυναίκες

Κράτησα τον καλύτερο λόγο για το τέλος.
Όπως είπα και στον πρώτο λόγο, υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις στη ζωή σου που θα χρειαστεί να χορέψεις. Είναι απλά γεγονός ότι στις γυναίκες αρέσει να χορεύουν. Γι’αυτό, αν θέλεις να γνωρίσεις και να εντυπωσιάσεις μια γυναίκα, τότε το να ξέρεις να χορεύεις είναι must.
Κι αν υπάρχει ήδη στη ζωή σου μια γυναίκα; Έχω παραστεί σε πολλούς γάμους όπου τα αγόρια ή οι σύζυγοι κάθονται στο τραπέζι, ενώ όλες οι γυναίκες είναι στην πίστα και χορεύουν με άλλους άντρες που ήταν αρκετά θαρραλέοι ώστε να σηκωθούν να χορέψουν. Δεν θα προτιμούσε η δική σας γυναίκα, πιστεύετε, να χόρευε μαζί σας;
Τέλος, να τονίσω ότι σε οποιοδήποτε μέρος κι αν έχω πάει για χορό, υπάρχει πάντα έλλειψη καβαλιέρων. Αυτό σημαίνει ότι οι καβαλιέροι είναι πολύτιμοι. Ακόμα κι αν δεν είναι πολύ ταλαντούχοι, υπάρχει μια ουρά γυναικών που περιμένουν κάποιον να τις ζητήσει για χορό.

Οπότε ελάτε, δεν είναι δύσκολη η απόφαση…!!!!

5 Πράγματα που Συμβαίνουν στον Εγκέφαλο Όταν Χορεύουμε!

Ο χορός είναι κάτι περισσότερο από μια ευχάριστη δραστηριότητα που βιώνετε με τους φίλους ή το σύντροφό σας. Ο χορός έχει την ικανότητα να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου σας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε πέντε συναρπαστικά πράγματα που μπορεί να κάνει ο χορός στον εγκέφαλό σας.

Ενισχύει τη Νευροπλαστικότητα

Μια μελέτη του ιατρικού κολεγίου Albert Einstein College of Medicine στη Νέα Υόρκη, που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine, διεξήχθη κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 21 ετών μελετώντας ηλικιωμένους 75 ετών και άνω. Οι ερευνητές μέτρησαν την πνευματική διαύγεια κατά τη γήρανση μέσω της παρακολούθησης των ποσοστών της άνοιας. Ο σκοπός της μελέτης ήταν να διαπιστωθεί αν τυχόν σωματικές ή πνευματικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες είχαν επίδραση στην πνευματική διαύγεια.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι ορισμένες γνωστικές δραστηριότητες επηρεάζουν την πνευματική διαύγεια, αλλά σχεδόν καμία από τις φυσικές δραστηριότητες δεν είχαν αποτέλεσμα. Η μόνη εξαίρεση ήταν ο συχνός χορός. Μερικά από τα ευρήματα της μελέτης είναι:

Διάβασμα – 35% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας
Ποδηλασία και κολύμπι – 0% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας
Λύσιμο σταυρολέξων τουλάχιστον τέσσερις ημέρες την εβδομάδα – 47% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας
Γκολφ – 0% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας
Συχνός χορός – 76% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας

Οι άνθρωποι που χορεύουν τακτικά έχουν περισσότερα γνωστικά αποθεματικά και αυξημένη πολυπλοκότητα των νευρωνικών συνάψεων, εξήγησε ο νευρολόγος Δρ Robert Katzman. Ο χορός μειώνει τον κίνδυνο της άνοιας με τη βελτίωση αυτών των νευρικών ιδιοτήτων. Επίσης, μπορεί να ωθεί τον εγκέφαλο να αναδικτυώνει συνεχώς τις νευρικές οδούς και με αυτόν τον τρόπο βελτιώνει την νευροπλαστικότητα.

 

Μας Κάνει Πιο Έξυπνους

Τι εννοούμε με τον όρο ευφυΐα; Αν η αντίδρασή μας σε μια δεδομένη κατάσταση έρχεται μέσω κάποιου αυτοματισμού (η σχέση ερεθίσματος-απόκρισης είναι αυτόματη), τότε είναι γενικά αποδεκτό ότι σε αυτό εμπλέκεται η νοημοσύνη. Όταν ο εγκέφαλος αξιολογεί διάφορες λογικές απαντήσεις και συνειδητά επιλέγει μία από αυτές ως απάντηση, η διαδικασία αυτή θεωρείται ότι είναι μια ευφυής διαδικασία. Ο Jean Piaget έχει πει ότι η νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιούμε όταν δεν γνωρίζουμε τι να κάνουμε.

Για να το θέσουμε απλά, η ουσία της νοημοσύνης είναι η λήψη αποφάσεων. Για να βελτιώσετε την πνευματική σας διαύγεια, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε μια δραστηριότητα που απαιτεί αποφάσεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Ο χορός είναι ένα παράδειγμα μια τέτοιας γρήγορης δραστηριότητας που απαιτεί ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων. Απαιτεί άμεσες απαντήσεις σε ερωτήματα όπως πού να στραφώ; Με τι ταχύτητα να μετακινήσω το σώμα μου; και πώς να αντιδράσω στις κινήσεις του παρτενέρ μου; Ο χορός είναι, ίσως ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε και να ενισχύσετε την νοημοσύνη σας.

 

Θα Βελτιώσει τη Μνήμη των Μυών Σας

Οι χορευτές μπορούν να καταφέρουν σύνθετες κινήσεις πιο εύκολα όταν τις εκτελούν σε αργή κίνηση και τις κωδικοποιούν με κάποιο σημάδι.

Ο ερευνητής Edward Warburton, ένας πρώην επαγγελματίας χορευτής, και οι συνεργάτες του εξέτασαν τις «σκέψεις πίσω από το πράττειν του χορού«. Δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο Psychological Science, ένα περιοδικό του Συνδέσμου Association for Psychological Science. Ανακάλυψαν ότι τέτοια σημάδια ελαττώνουν την αντίθεση μεταξύ των πνευματικών και σωματικών απαιτήσεων του χορού, και κάτι τέτοιο δίνει στους χορευτές την ευκαιρία να απομνημονεύσουν και να επαναλάβουν τις κινήσεις με μεγαλύτερη φυσικότητα.

Επίσης κατέληξαν στο ότι η οπτικοποίηση των κινήσεων και η σήμανση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της μνήμης των μυών. Αυτού του είδους τη μέθοδο της απεικόνισης και της σήμανσης, που μαθαίνουμε στον χορό, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία πεδίων για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης.

 

Επιβραδύνει τη Γήρανση και Ενισχύει τη Μνήμη

Ο Δρ Katzman πιστεύει ότι όσο πιο πολύπλοκες είναι οι νευρωνικές συνάψεις μας, τόσο το καλύτερο για μας. Πιστεύει ότι θα πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να δημιουργούμε νέα νευρικά μονοπάτια και ο χορός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Όσο μεγαλώνουμε, τα εγκεφαλικά κύτταρα πεθαίνουν και οι συνάψεις γίνονται πιο αδύναμες. Έτσι είναι πιο δύσκολο να θυμόμαστε ουσιαστικά, όπως ονόματα, επειδή υπάρχει μόνο μια νευρική οδός που μας οδηγεί σε αυτήν την αποθηκευμένη πληροφορία.

Αν αρχίζετε να εξασκήστε σε νέες δραστηριότητες, όπως είναι ο χορός, οικοδομείτε στο μυαλό διαφορετικές νοητικές διαδρομές και πολλά μονοπάτια. Έτσι, αν ένα μονοπάτι χαθεί λόγω της ηλικίας, έχετε μια εναλλακτική διαδρομή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακτήσετε τις αποθηκευμένες πληροφορίες και τις αναμνήσεις.

 

Βοηθάει στην Πρόληψη του Ιλίγγου

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι χορευτές δεν ζαλίζονται όταν εκτελούν στροφές; Η έρευνα δείχνει ότι μέσα από χρόνια πρακτικής εξάσκησης και εκπαίδευσης, οι χορευτές αποκτούν την ικανότητα να καταστέλλουν τα σήματα των οργανιδίων ισορροπίας στο εσωτερικό αυτί που συνδέονται με την παρεγκεφαλίδα.

Ο Δρ Barry Seemungal του Τμήματος Ιατρικής στο Imperial εξηγεί ότι «Δεν είναι χρήσιμο για ένα χορευτή να αισθανθεί ζάλη ή εκτός ισορροπίας όταν εκτελεί μια χορευτική κίνηση. Έτσι, το μυαλό τους προσαρμόστηκε μετά από χρόνια εκπαίδευσης και κατέστειλε αυτό το ερέθισμα. Κατά συνέπεια, το σήμα που πηγαίνει στις περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για την αντίληψη της ζάλης στον εγκεφαλικό φλοιό είναι αποδυναμωμένο, καθιστώντας τους χορευτές ανθεκτικούς στην αίσθηση της ζαλάδας«.

Εάν πάσχετε από ίλιγγο, εντάξτε στο πρόγραμμά σας μια οποιαδήποτε μορφή χορού και θα αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί. Ο χορός θα συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργίας της παρεγκεφαλίδας σας, η οποία με τη σειρά της μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ισορροπία σας και να σας κάνει να αισθανόσαστε λιγότερο ζαλάδα. Δεν χρειάζεται να γίνετε επαγγελματίες χορευτές για να επωφεληθείτε από αυτές τις μαγικές ιδιότητες. Χορεύοντας ακόμα και στο επίπεδο αρχαρίου θα βοηθήσει.

 

Συμπέρασμα

Ο χορός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συντηρήσετε και να βελτιώσετε πολλές από τις λειτουργίες του εγκεφάλου σας. Ο χορός μπορεί να αυξήσει τις νευρικές συνδέσεις, διότι ενοποιεί διάφορες λειτουργίες του εγκεφάλου με τη μία: νοητικήμουσικήκιναισθητική, και συναισθηματική. Αυτή η αυξημένη νευρική συνδεσιμότητα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στο μυαλό σας καθώς μεγαλώνετε. Έτσι λοιπόν, αρχίστε να χορεύετε όσο πιο συχνά γίνετε!

Boys dance too.

Ποιος είπε ότι οι χοροί είναι μόνο για κορίτσια; Υπάρχουν πολλά αγόρια με τεράστιο ταλέντο στον χορό το οποίο δυστυχώς μένει ανεκμετάλλευτο ή δεν ανακαλύπτεται ποτέ, γιατί δεν τους δίνονται ευκαιρίες. Παρ΄όλο που οι γονείς συνήθως ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με αθλητικές δραστηριότητες, όσον αφορά τα αγόρια και τον χορό…τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Από μικρή ηλικία τα αγόρια μεγαλώνουν με το στερεότυπο ότι «ο χορός είναι για τα κορίτσια» , κάτι όμως που απέχει μακράν απ την αλήθεια!

Όλα τα παιδιά από την ηλικία των 4-5 ετών μπορούν να ξεκινήσουν μαθήματα χορού. Τα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με τον χορό είναι πάρα πολλά. Ο χορός χαρίζει ευλυγισία, ενδυναμώνει και γραμμώνει το σώμα, τονώνει τους μύες και μαθαίνει το παιδί να στέκεται και να περπατά σωστά, βελτιώνοντας την ισορροπία του. Ακόμα βοηθάει στην καλή φυσική κατάσταση και την απώλεια βάρους. Μέσα από τον χορό, τα παιδιά γυμνάζονται καθώς διασκεδάζουν και με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν να αγαπούν τη σωματική άσκηση.

Εκτός όμως από την συμβολή του στη σωματική ανάπτυξη των παιδιών, ο χορός προσφέρει πολλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Η ένταξή τους σε μια χορευτική ομάδα ενισχύει την κοινωνικότητα και την αυτοπεποίθησή τους, τους διδάσκει τον σεβασμό προς τον εαυτό τους και τους άλλους και τους μαθαίνει την έννοια της πειθαρχίας και της συγκέντρωσης σε ένα στόχο. Ακόμα αναπτύσσει την εκφραστική ικανότητα των παιδιών, βοηθώντας τα να εκφράζονται όχι μόνο με τις λέξεις αλλά και με το σώμα τους.

Αν λοιπόν διαπιστώσετε ότι ο γιος σας έχει το «μικρόβιο» του χορού μην τον αποθαρρύνετε. Βοηθήστε τον να καλλιεργήσει το ταλέντο του και κυρίως να ανακαλύψει ποιο ή ποια είδη χορού προτιμά. Θα μπορούσε να του αρέσει κάποιος από τους ελεύθερους χορούς όπως το hip hop και το break dance, ή οι Latin χοροί (cha cha cha, jive, rumba, salsa κλπ.), ή ακόμα και οι Παραδοσιακοί χοροί.

Παρακολουθήστε μαζί με το παιδί σας χορευτικά σόου και αγώνες χορού από επαγγελματίες χορευτές, επισκεφτείτε σχολές χορού ή νοικιάστε ταινίες που έχουν σχέση με τον χορό (π.χ. “Step up”, “Dirty Dancing”, “Take the lead”, “Shall we dance”). Δείξτε του ότι και οι άντρες μπορούν να χορέψουν, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία!!!

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2016

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε όλους στην φετινή καλοκαιρινή μας εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ. στο Fever (Λ. Μεσογείων 282, Χολαργός).
Οι μικροί μας και οι μεγάλοι μας μαθητές θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους και θα μας χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά! Ελάτε όλοι να τους ενθαρρύνουμε και να τους χειροκροτήσουμε!!!
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει Latin Party και χορός για όλους τους παρευρισκόμενους!
Είσοδος με ποτό 10€

12